This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. You can create as many pages like this one or sub-pages as you like and manage all of your content inside of WordPress.
Hej besser1,
Vore roligt om du la ut dina analyser på http://www.diforum.se. Jag mfl vill gärna diskutera dem med dig.
Jag tackar för intresse och inbjudan men tror tyvärr inte att diforum.se är rätt forum för mina analyser.
Vi är nog ett litet antal bloggare som diskuterar FA och värdeinvesteringar, i en kanske mer kunnigt och kompetent grupp.
Besser
besser1.wordpress.com
Hejsan, jag hittar inte din e-post då jag skulle vilja skicka ett mail om en lite mer specifik förfrågan. Skicka gärna ett mail till corporate.finance.blogg@gmail.com så återommer jag direkt! Mvh Evert
Hej,
Man kan alltid skicka ett mail till: immer.besser@hotmail.com
om man vill komma i kontakt.
Hälsningar,
Besser
Hej Besser1,
Hittade precis din blogg då jag håller på att öka på mitt innehav av Ratos som du skriver om. Spännande läsning! Lycka till i framtiden.
/Lars
Ja, Ratos är nog fortfarande ett bra bolag, även om det har varit i bättre position för några år sen.
Det gäller bara att köpa till rätt pris, och köper man nu så blir direktavkastningen runt 5% vilket fortfarande är en bra investering.
Även på lång sikt tror jag det fungerar. (se även mitt inlägg om Ratos från 5 augusti 2013)
Lycka till även till dig med Ratos och andra långsiktiga investeringar.
Besser
Tack för en mycket bra bloog! Jag är själv småsparande utdelningsinvesterare och din blogg och 40procent 20 år kommer att bli de bloggar jag följer noggrannast framöver. En sak saknar jag dock: Det vore trevligt om du även hade kommentarfält till de enskilda “bloggposterna” så man kunde kommentera eller fråga något i direkt anslutning till det skrivna. Jag förstår om du vill hålla diskussionerna på en hög nivå, men du behöver ju inte ta med kommentare som är för banala eller basala. Vänliga hälsningar!
Hej Anders,
Det finns ett kommentarsfält till varje blogginlägg, även om wordpress inte är så tydliga med var det ligger.
Om du ser under rubriken för varje inlägg så står det ett datum, sen två snedstreck och en siffra.
siffran anger antalet kommentarer, vid senaste inlägget står det 2, vilket är en kommentar och ett svar från mig.
Klicka på siffran så kommer alla komentarer och svar upp där under.
Besser
Hej
Läste för nåt år sen (sommaren 2013 tror jag det var) ett av dina inlägg där du trodde på ett topp på börsen runt q3 2014 och att sen en nedgång skulle komma igång där OMX skulle kunna falla till ca 250 vilket ca motsvara 1270 för OMX30. Och att nedgången skulle hålla sig i ca 1 år med start q3 2014. Skulle va kul om du uppdaterar din syn. Tror du fortfarande på den synen??
Skulle vilja se lite fler analyser kring index i dina blogg annars.
Till sist måste jag berömma din blogg.
Tack för berömmet.
Ja, jag håller bra koll på OMXSPI index och försöker också följa och bedöma börsutvecklingen utifrån var vi befinner oss på regelbundna börscykler.
Jag har egentligen trigger värden (på OMXSPI) för både köp och sälj, så även om mina gissningar i tiden inte stämmer precis, så blir det ändå köp & sälj baserat på börsutvecklingen.
Det jag gissade då var att börstoppen borde vara “våren 2014” och att botten nås “hösten 2015” (q3 eller q4).
En normal nedgång är cirka 1,0 till 1,5 år från topp till botten och normalt går börsen ner 40 till 50%.
Med en OMXS topp på 460 så blir botten 275 till 230 någon gång i slutet på nästa år.
Det finns några kommentarer om börsutvecklingen på “4020” senaste inlägg.
(http://40procent20ar.blogspot.se/2014/10/mekonomen-kop-nibe-bevakning.html#comment-form)
Jag kommer med nytt inlägg om börsutvecklingen i början av november….
Besser
Hej
Om jag minns rätt stod det i någon av dina bloggposter att under den tid du inte har ditt kapital investerat på börsen, så köper du in dig innan utdelningarna för att sedan sälja igen. Har jag uppfattat detta korrekt?
Kan du skriva lite mer om detta, för det låter väldigt riskfyllt att investera stora belopp under extremt begränsad tid bara för att få vara med på utdelningen. Men som sagt, jag kan komma ihåg fel eller också ha missuppfattat.
Tack för en bra blogg!
Tyvärr kommer du antagligen ihåg helt rätt. 🙂
Tanken var att fortsätta som utdelningsinvesterare, och köpa tillbaka aktierna före utdelningarna och sen leva med volatiliteten och en chansning på att korta uppgångar skulle ge en bra säljkurs igen.
Tyvärr var nog dessa tankar lite väl teoretiska.
När det kommer till verkligheten, så var risken större än vinsten, och jag inser att det är “väldigt riskfyllt” och har ändrat åsikt.
Tack för påminnelsen, även Besser kan tänka fel.
Vi behöver alla skilja på teori och det verkliga livet, speciellt när det gäller aktieinvesteringar. 🙂
Nytt inlägg imorgon om just “avkastning på investeringskapitalet”.
Besser
Jag tolkar dig som direkt okunnig.. Trots att du “skyddar” dig med att vara en så kallad annorlunda investerare. Mycket snack och ingen verkstad är min sammanfattning. Du säger att du ska köpa men ligger likvid. Vad blev din avkastning under 2014, och hur mycket under 2015 so far? Tönt!!
Du verkar vara en mycket kunnigare och smartare aktieinvesterare än jag. Du är antagligen också mer aktiv och mer framgångsrik än vad jag är. Men alla kan inte vara lika duktiga och jag ligger lite töntigt fortfarande mest likvid, men nu skall jag börja köpa igen under Q4 2015. Det gäller ju att alltid vara aktiv och göra nya fantastiska och snabba vinster. Min avkastning 2014 och 2015? Det kommer i ett senare inlägg.
Besser
Jag skulle gärna vilja höra mer om hur du resonerar kring dina olika investeringsportföljer. Ligger du helt likvid fortsatt?
Det var tänkt att komma en genomgång efter halvårsavstämningen, men här kommer en pre view…
Jag började med små och regelbundna inköp (c:a 10 till 30 tkr per kvartal / inköp) från 1 oktober 2015. (se ovan)
Mina inköp är baserade på mina “trggers” och jag fortsätter så till OMXS kommer ner på 400. Då blir det lite mer inköp.
Sen blir det mer när vi når 360, men det finns fortfarande mycket kvar till vi når 300, även om det tar tid att nå dit.
Progressiv regelbundenhet skulle man kunna kalla det. Jag köper i hela nedförsbacken men har mycket kvar tills vi når botten.
Jag köper nu bara i en av portföljerna (2:an) men den har 10.000 aktier på 21 bolag så de är bara att välja antal och bolag för inköp (där 30 tkr är max inköp per kvartal)
Nu kommer ytterligare en liten dipp i den långsiktiga nedgången, men än är det långt till botten (både tid (?) och aktiekurser (!)).
Besser
Jag gluttar in här då och då och kollar, och jag håller med. Du är verkligen en “annorlunda” investerare. Just därför att du aldrig verkar investera. Fiktiva portföljer hit och dit, snack hit och dit, och väntar på SPI=350 innan du rivstartar. Träffa optimala nedgångar gör nästan ingen. Tror du Warren har har legat likvid i 4 år och refreshar eventuella nedgångar i browsern?
Well, du har nog lite rätt ändå….
Jag har varit fullinvesterad, har gått ut med ordentlig reavinst och har nu ett “bra” investeringskapital.
Dock gick jag ur för tidigt, men jag har så smått börjat investera igen sen ett år och fyller nu på i mina “fiktiva portföljer”.
Det som även utmärker Warren är att han alltid har ett stort investeringskapital redo när han vill göra inköp. Utan investeringskapital, inga aktieinvesteringar….
Det jag dock lärt mig är att man inte bör gå ur börsen, oberoende av börsläge.
I nästa inlägg kommer lite mer info om detta.
Besser
Hej Besser!
Vad tycker du om att köpa aktier i andra länder och crowdfunding som Kameo, Pepins o liknande? Ska man ö.h.t. fundera på såna placeringar? Eller räcker det med enbart OMXS LC och OMXS MC? Vad jag förstår så investerar du bara på OMXS LC och OMXS MC.
Mvh LK
Jag anser att man bara skall investera i bolag där man har (stor…) kunskap och erfarenhet.
För mig betyder det att jag bara investerar i “stora, stabila och lönsamma bolag” som finns på LC och MC.
Det blir också mindre risk i portföljen om man tar den vägen.
Har man (extremt stor…) kunskap och erfarenhet om andra bolag så är det OK att investera i de bolagen, men det är ändå alltid en stor risk att investera i småbolag.
De flesta småbolag blir tyvärr aldrig varken stora eller lönsamma.
Besser
Tack för svar och tack för en bra blogg!
Mvh LK 😀